Crowdfunding: 70.000 kilo wortels voor de Voedselbank

Maar liefst 100.000 kilo wortels van biologische boer Cornelis uit Zuid-Holland voldoen niet aan het schoonheidsideaal. Belachelijk, want met de smaak is niks mis. Daarom komen wij samen met The Happy Activist in actie. De eerste 30.000 kilo wortels is inmiddels gered. De resterende 70.000 kilo wil boer Cornelis doneren aan de Voedselbank. Steun jij onze crowdfunding?


Hoe werkt het?

Elke vijf euro is vijf kilo wortels die naar de Voedselbank gaat. De donaties komen volledig ten goede aan boer Cornelis, zodat hij de kosten van de teelt en levering kan dekken. Ook bedrijven worden opgeroepen om in actie te komen en wortels te doneren.


De wortels worden door de vrijwilligers van de Groente & Fruitbrigade verspreid over alle Voedselbanken door het hele land. 

Over de boer 

Cornelis Mosselman is een boer uit Ooltgensplaat in Zuid-Holland. Hij werkt volledig duurzaam en biologisch met strokenteelt. Cornelis wil de bodem niet uitputten, maar juist gezonder maken en daar houden wij van! 💚

Dat zoveel wortels dit jaar niet aan het schoonheidsideaal voldoen heeft volgens hem te maken met 'extreme weersomstandigheden'. Het was ingewikkeld om ze na het zaaien boven de grond te krijgen en bij oogsten was het extreem nat. Daarom zijn de wortels wat minder mooi, maar zeker niet minder lekker!

Join the Army 

Ieder jaar verspillen we in Nederland zo’n 2 miljard kilo voedsel. Dat begint al bij boeren als Cornelis die hun groenten en fruit niet kwijt kunnen aan de supermarkt. Wil jij structureel meestrijden tegen voedselverspilling? Meld je dan aan bij No Waste Army en ontvang ieder kwartaal een box vol houdbare producten, gemaakt van groente en fruit die niet voldoen aan het perfecte plaatje.