Daar is hij dan!

Dankzij jouw hulp hebben wij ons de afgelopen maanden in kunnen zetten voor boeren en producenten wiens producten om belachelijke redenen worden afgekeurd en weggegooid. Het resultaat? De allereerste No Waste Army Box, vol met (h)eerlijke houdbare producten.

Ons strijdplan

Jullie informeren ons regelmatig over boeren en telers die onze hulp goed kunnen gebruiken. Vervolgens komen wij direct in actie. We nemen contact met hen op en gaan in veel gevallen op patrouille. Kunnen wij helpen? Dan kopen wij (een deel van) de producten op. Altijd voor een eerlijke prijs. Hier maken wij samen met onze partners de lekkerste jams, sappen en sauzen van. 

Aardbeienjam

David en Wendy van Tuinderij De Hoge Akker uit Etten-Leur telen aardbeien, maar een groot deel redt het niet tot aan de supermarkt, omdat er een deukje of plekje op zit. Terwijl ze heerlijk smaken! Vorig jaar wonnen zij zelfs de publieksprijs voor de lekkerste aardbeien van heel Nederland. Wij vinden ze wel geschikt  en daarom hebben wij 2.000 kilo afgenomen. Samen met Ontwikkelboederij De Laarhoeve is hier heerlijke jam van gemaakt. Perfect voor op de boterham!

Steun de boeren

Onze boeren werken dag in dag uit keihard om (h)eerlijke groenten en fruit te produceren. Niet goed genoeg voor de supermarkt? Wij lusten ze rauw!

Gezond én lekker

Groenten en fruit die normaal zouden sneuvelen op het strijdveld halen wij op en verwerken deze tot (h)eerlijke houdbare producten voor in jouw voorraadkast.

Stijd mee tegen verspilling

Wij geloven niet in verspilling en daarom verspillen we geen seconde om hier iets aan te doen. Strijd met ons mee voor een verspillingsvrije wereld!

Rode fruitsap

Doordat er te veel aanbod is in Europa, kwam fruitteler Marinus deze zomer maar niet van zijn rode bessen af. Daarom hebben wij 3.000 kilo bessen voor een eerlijke prijs afgenomen. Tegelijkertijd zat boer Kees ook met de (gebakken) peren. Zijn fruit had een verhuizing naar nieuwe grond niet overleefd, wat resulteerde in een kleiner maatje mét enkele kleerscheuren. De combinatie van 70% peer en 30% bessen levert een verrukkelijke peren- bessensap op.

Biologische kaas

Marja van de kaasfabriek in Molenschot zat met een groot probleem; een overschot van 80.000 kg kaas. Dit komt doordat we in Nederland tegenwoordig een eerlijke prijs betalen voor de melk die gebruikt wordt voor de kaas, ten opzichte van het buitenland. Hierdoor is onze kaas een stuk duurder, waardoor er minder wordt afgenomen. Zonde! Want deze kaas is (lekker) biologisch, vegetarisch én verantwoord. Kijk, daar houden wij van! 🧀

Deel onze missie!

Alleen samen kunnen we No Waste Army laten groeien en nóg meer impact maken. Deel daarom onze missie met jouw vrienden, familie en collega's via WhatsApp. 

Boerschappen appelsap

Boer Arjon van de Stuifakker in Zevenbergschen Hoek zit ieder jaar met een voorraad afwijkende appeltjes, die de handel niet waard zijn en daardoor geen bestemming hebben. Boerschappen laat deze appels niet hangen en perst ze liever tot een lekkere appelsap. En boer Arjon, die krijgt natuurlijk een eerlijke prijs. Appeltje eitje.

Tomaten met liefde vermaakt 💚

Bij de boer worden tomaten geteeld in vele soorten, kleuren en smaken. Het komt dan ook regelmatig voor dat er tomaten van de tros vallen of dat tomaten net een dagje te rijp zijn. Nou, niet voor ons! Wij geven deze tomaten graag een tweede kans. Bijvoorbeeld in een pastasaus, of wat dacht je van een spicy tomatenspread? Deze originele jam smaakt heerlijk bij een tosti, kaas of barbecue. 

0.0% witbier

Een licht en verfrissend non-alcoholisch biertje gemaakt van reststroom sinaasappel- en citroenschillen uit de horeca. Je verzint het niet. Nou ja, wel dus. Lowlander brouwt namelijk het liefst bieren die allesbehalve 'gewoon' zijn. Ook dit mooie product dat speciaal voor ons is gemaakt. We zouden dan ook ons eigen etiket krijgen, maar er ging iets mis in de fabriek waardoor jouw flesje nu twee etiketten heeft. Koud zal hij het in ieder geval niet krijgen. 😉

Breakfast Oats

In samenwerking met Yespers hebben wij deze voedzame morning oats gemaakt; de perfecte start van jouw dag! Proef de heerlijke haver uit Groningen en de reststroomappels van Zorgboederij De Buytenhof in Rhoon. De appels zijn voor 100% verwerkt en dat is uniek, omdat er meestal slechts een deel van de appel wordt gebruikt. Dat de producten worden verpakt bij een sociaal ontwikkelbedrijf, maakt het plaatje compleet.

Huidige missies

Pruimen & meer...

Pruim je oren, want we hebben een sappige missie voor de volgende box. De Fruitboederij van Suzanne en Lion heeft drie vrachtwagens vol pruimen die snakken naar een heldhaftige redding. Nu is het wachten op hun smaakvolle bestemming; zij worden namelijk het eerste product in de volgende box. Er komen steeds meer problemen onze kant op die we samen gaan oplossen, maar daarover later meer...

Op zoek naar een uniek kerstpakket?

De afgelopen jaren hebben wij meer dan 20.000 mensen blij gemaakt met een origineel kerstpakket, gevuld met lokale producten. Bij ons draait alles om (lokale) kwaliteit, maar ook om het verhaal. Kies jij ook voor een uniek kerstpakket in 2023? Ontdek de mogelijkheden voor een No Waste Army kerstpakket en neem vrijblijvend contact op!