Hier is jouw decemberbox!

Daar is hij dan, jouw decemberbox! Dankzij jouw hulp hebben wij al tienduizenden producten van verschillende boeren en telers kunnen redden. Deze producten waren anders op de verspillingshoop terecht gekomen en dat vinden wij zonde. Op deze pagina vertellen we je meer over de producten in jouw decemberbox. Geniet van deze lekkere smaakbommetjes. 💚

Bekijk ons strijdplan

Jullie informeren ons regelmatig over boeren en telers die onze hulp goed kunnen gebruiken. Wij komen in actie! We nemen contact met hen op en gaan in veel gevallen op patrouille. Kunnen wij helpen? Dan kopen wij (een deel van) de producten op, altijd voor een eerlijke prijs. Hier maken wij samen met onze producenten de lekkerste houdbare producten van zodat we jouw voorraadkast kunnen vullen en die van de boeren leger maken. Bekijk in de video hierboven ons verhaal. 💪🏻

Pompoensoep die niet vegetarisch was...

Boer Chris had 10.000 kilo pompoenen over omdat deze niet goed genoeg waren voor de supermarkt. Deze pompoenen waren te groot of te klein. Belachelijk, wij lusten ze rauw! Samen met de sociale werkplaats, de Verspillingsfabriek hebben wij hier een lekkere pompoensoep van gemaakt. In al het enthousiasme van de medewerkers is er gebruik gemaakt van de normale receptuur en daardoor is er een beetje kipbouillon toegevoegd aan de soep. Wij houden niet van verspillen en hebben er daarom voor gekozen de soep wel aan de box toe te voegen. Eet je vegetarisch? Geef dan de soep cadeau aan je buurman, vrienden of collega. 

Brood met zonnebloempitten

Boer Arjan en Winny hebben dit jaar de zonnebloemen laten stralen! De oogst is bestemd voor de enige biologische zonnebloemolie van Nederlandse bodem. Maar helaas zaten zij met een overschot van 3.500 kilo zonnebloempitten waar zij niks mee konden. Wij wel! We hebben jullie om hulp gevraagd en zo zijn we in contact gekomen met de strijders van de sociale werkplaats, Pineut. Samen met Pineut hebben wij een do it yourself pakket samengesteld. Op de verpakking staat precies hoe jij met deze zonnebloempitten een heerlijk brood bakt. Leuke activiteit voor de kerstvakantie! 

Thee met een duurzaam tintje

Met de koude winterdagen kan je altijd genieten van een lekker kopje thee. En hoe mooi is het, dat daar dan ook nog een eerlijk tintje aan zit? Samen met Wilderland hebben wij een zak thee samengesteld.  Omdat het afgelopen jaar een goed seizoen is geweest, zitten ze nu met een magazijn bomvol met thee. Wij hebben 2.700 kilo thee gered die anders de container in zou verdwijnen.  Daarnaast werken ze samen met verschillende boeren en teeltmethoden om de biodiversiteit aan te moedigen, daar doen wij graag aan mee. Dit proces bevordert de biodiversiteit op boerderijen en ondersteunt een duurzame aanpak in de thee-oogst. Kortom, geniet van dit eerlijke kopje thee! 

Groentepasta! 

Wij hebben 800 kilo paprika's gered die niet goed genoeg waren voor de supermarkt vanwege een verkeerde kleur of vorm. Wij zijn dol op paprika's, jij vast ook! Met militaire precisie hebben wij samen met Sophini deze paprika's omgetoverd tot lekkere groenten pasta. Dat ging niet zomaar, deze paprika's zijn namelijk met de hand gesneden en ontpit. De ingrediënten in de pasta zijn zorgvuldig geselecteerd, duurzaam geteeld, met zo min mogelijk chemische middelen en met liefde gemaakt. Met wat ga jij deze lekkere pasta klaar maken? Wij horen en zien het graag! 

Bietenchutney met een lekkere smaakcombinatie

Te groot, te klein of misvormd, wij houden er van! Maar deze bieten konden de container in omdat ze niet voldeden aan het perfecte plaatje. Wij geven deze gele en witte bieten een tweede kans. Samen met Twisted Jams is hier een heerlijke chutney met lekkere smaakcombinatie gemaakt. Deze chutney is gemaakt met appeltjes die een gekke vorm hebben. Met wat eet jij deze chutney? Laat het ons weten!


Pruimen in pot

Suzanne en Lion van de fruitboerderij zitten met pruimen waar niet genoeg vraag naar is. Daarom blijven deze pruimen aan de bomen hangen en dat is zonde! Wij hebben deze pruimen met een vrachtwagen opgehaald en vermaakt tot een lekker product voor in jouw voorraadkast. Ben jij ook zo gek op pruimen? 

Fruitig beleg gemaakt met liefde! 

Wij hebben 3.000 kilo peren gered die niet aan het perfecte plaatje voldeden. Ook van deze peren wilden wij weer een heerlijk product maken en daarom hebben wij net als box 1 de strijders van de Laarhoeve weer opgeroepen. De Laarhoeve is een ontwikkelboerderij. Al meer dan twintig jaar bieden ze een thuis aan mensen die wat extra aandacht verdienen. Wat ooit begon als een zorgboerderij, groeide uit tot een plek waar iedereen kan schitteren en zo ook onze peren! 

Appelmoes met een bijzonder verhaal

Wie houdt er nou niet van appelmoes? En wat nou als deze ook nog eens een mooi verhaal heeft? Wij zijn er gek op! Deze appelmoes is gemaakt van veel smaakvolle geredde appeltje die niet de goede vorm en kleur hebben. Dat is pas een strijdvaardig potje! Daarnaast zit er nog een mooi verhaal aan. Zo waren deze potjes appelmoes bij Picnic bestickerd met het verkeerde etiket en mochten deze niet verkocht worden. Daardoor gingen zij rechtstreeks de container in. Wij hebben alle krachten verzameld en er een mooi, goed etiket overheen geplakt. Eén team, één taak! 

Basilicum pastasaus

Deze heerlijke saus is een strijder op zichzelf. De saus zit vol afwijkende biologische Italiaanse tomaatjes. Stijn kwam deze tomaten tegen en kon het niet over zijn hart verkrijgen om de tomaten te laten rotten. Daarom een keer een Italiaans product tussen alle lokale producten. Onze Italiaanse medestrijders van Good Land, zorgen voor eerlijke lonen voor de tomatenplukkers, eerlijke behandeling van Moeder Natuur en daardoor een heerlijke biologische saus. Buon appetito!

Appel-perensap met een verhaal

Ook dit keer komt er weer een heerlijke, vers geperste sap in onze No Waste Army box. Deze sap is gemaakt van appels die niet de goede kleur en vorm hebben. Wij lusten ze rauw! De appels zijn samen met de overschot peren, die eerder benoemd zijn geperst tot sap. Hiervoor hebben wij de strijders van Schulp om hulp gevraagd, deze strijders maken met veel liefde en ervaring een heerlijk sap. Proost! 

Geredde appelcider

Een uniek product in onze box. Deze appelcider azijn is gemaakt van een appelcider die niet helemaal aan de kwaliteitswensen voor een perfect smaak voldeed.  Hierdoor kon deze appelcider meteen de container in. Samen met onze medestrijders van Basic Theory - Fine Fermented Foods zijn wij in actie gekomen en hebben van deze appelcider een lekkere appelcider azijn gemaakt, want daar heeft het de perfecte smaak voor. Dat is pas teamwork! 

Bedankt strijder!

Wij hopen dat je gaat genieten van deze box vol lekkere producten. Dankzij jou hebben wij de voorraadkast van onze boeren leger kunnen maken en maken we die van jou iets voller. Daarnaast hebben we tienduizenden kilo's groenten en fruit gered en heel veel boeren blij gemaakt. Wij wensen jou namens het hele team van No Waste Army hele fijne feestdagen toe. Door jouw hulp kunnen we komend kwartaal ook heel veel boeren en telers helpen. Laten we samen die kromme komkommer, te grote pompoen of te ruwe appel het nieuwe normaal maken!  🎁