Even over jouw kerstpakket...

Wij wensen jullie namens het hele No Waste Army team een fijne kerst toe. Jij kan nu dit kerstpakket vol lekkere producten soldaat gaan maken. Wij hebben de pakketten met liefde samengesteld en ingepakt met de hulp van de toppers van de sociale werkplaats. We vertellen je graag meer over het verhaal achter deze producten en het pakket. 🎁


Wie zijn wij? 

No Waste Army gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. Dat werkt heel eenvoudig. Ben je lid van het army? Dan ontvang je ieder kwartaal een box met daarin (h)eerlijke houdbare producten, gemaakt van producten die niet aan het perfecte plaatje voldoen. Hierbij moet je denken aan perensap van kromme peren en pastasaus gemaakt van paprika's die net niet de juiste kleur hebben. 
Meld je vandaag nog aan de frontlinie via de onderstaande button. 

Samen maken we impact

Met dit kerstpakket maken wij niet alleen jou blij, maar ook twee goede doelen. Door jouw kerstpakket steun jij stichting Make-A-Wish en JOBI. Die eerste laat wensen van ernstig zieke kinderen uitkomen. Er gaan veel kinderen zonder ontbijt naar school omdat hier thuis niet de financiële middelen voor zijn. Stichting Jeugd Ontbijt zorgt ervoor dat ieder kind met een gevulde maag naar school kan gaan. Daarnaast is jouw kerstpakket ingepakt met de hulp van mensen uit de sociale werkplaats. Jouw werkgever heeft deze toppers een leuke dag bezorgd. 

Tover de doos om tot gevelhuisjes

In samenwerking met Bendemal maak je de tofste bouwwerken van oud papier. Bekijk de tutorial en tover jouw pakket om tot gingerbread gevelhuisjes. Zo kan je weer een gezellige middag vullen en houd je de papiercontainer lekker leeg.

Kom in actie en maak van deze kartonnen doos een mooi kunstwerk! 💪🏻

En nu over de inhoud...

Dit jaar hebben we tienduizenden producten gered van verspilling. Een deel van de producten die hieronder te zien is kun je terugvinden in jouw kerstpakket. Benieuwd naar deze verhalen? Kijk dan hieronder. 

Wil jij vaker een box ontvangen die jou een kerstpakket gevoel geeft? Word dan lid van No Waste Army en ontvang ieder kwartaal een box vol lekkere houdbare verrassingen gemaakt van producten die niet aan het perfecte plaatje voldoen. 💚

Wijn en kaaskoekjes van de zusters uit Oosterhout

Eén van onze meest succesvolle reddingsacties was die voor de zusters van Sint-Catharinadal in Oosterhout. Wij wisten maar liefst 20.000 flessen witte wijn een nieuw baasje te geven. Net als vorig jaar zitten hun overheerlijk kaaskoekjes en wijn in een aantal van onze kerstpakketten. Dat smaakt niet alleen goed, dat voelt ook nog eens goed! Appeltaartmix en pizzamix van molenaar Fer

De (h)eerlijke appeltaartmix en pizzamix is afkomstig van Korenmolen De Lelie. Hier wordt biologisch geteeld graan vermalen tot diverse meelproducten. Ieder jaar bezoeken zo'n 2.000 mensen de molen. Ga jij ook een keertje langs bij molenaar Fer in Etten-Leur? 

Appelsap met een goed verhaal

Boer Arjon van de Stuifakker zit ieder jaar met een voorraad afwijkende appeltjes, die de handel niet waard zijn en daardoor geen bestemming hebben. Boerschappen laat deze appels niet hangen en perst ze liever tot een lekkere appelsap. En boer Arjon, die krijgt natuurlijk een eerlijke prijs.  Appeltje eitje. 

Wil je ieder kwartaal een box ontvangen met vergelijkbare producten en verhaal? Word dan lid van No Waste Army, want samen staan we sterk!  


Heerlijke tomaten ketchup

The Ketchup Project neemt de gedroogde producten tegen een eerlijke prijs af en maakt er vervolgens een heerlijke ketchup van. Door deze ketchup bij jou op tafel te zetten ga je voedselverspilling tegen en help je de boer aan hogere inkomsten. 

Tomaten met liefde vermaakt, daar worden wij blij van!

Foodfellows pastasaus

Deze pastasaus is voor iedereen die houdt van lekker eten, maar soms gewoon weinig tijd heeft om te koken. Met deze saus staat er binnen no-time een heerlijke pastasaus op tafel. Gemakkelijk! De pastasaus is gemaakt van tomaten die niet genoeg zijn voor de supermarkt en anders in de container zouden belanden. Daarnaast is de saus 100% natuurlijk en bevatten ze minimaal 90 % groenten. Wat maak jij met deze pastasaus? 

Lowlander white ale witbier 0,0%

Een verfrissend en non-alcoholisch biertje gemaakt van reststroom sinaasappel- en citroenschillen uit de horeca. Je verzint het niet. Nou ja, dus wel. Lowlander brouwt namelijk het liefst bieren die allesbehalve 'gewoon' zijn. Dat gaat smaken!

Krenkelaar bubbels

De fruitmotor produceert eerlijke producten die al je zintuigen laat prikkelen. Zoals deze alcoholvrije bubbels, die gemaakt zijn van eigenwijze appels of frambozen die niet mooi genoeg zijn voor de supermarkt. In 2018 werd de Krenkelaar appelclider zelfs verkozen tot Beste Cider van Nederland. Een product met een uniek verhaal!

Tot slot... 

Namens het hele team van No Waste Army, onze boeren, telers en producenten wensen we jou hele fijne feestdagen toe en wensen we je het beste voor 2024.  Samen proberen we de strijd tegen voedselverspilling op een structurele manier op te lossen. Strijd vandaag nog mee, door je aan te melden via de onderstaande button!  💚